Gmail Güvenlik Ayarları

Çalınan gmail hesapları oldukça başa dert. Onbinlerce kişi bu konuda ne yazık ki mağdur oldu. Biz de sitemizde bu konuda yardım yazıları ve videolar hazırladık. Binlerce çalınan Gmail’i sahiplerine geri kazandırdık ve siz site ziyaretçilerimize yardımcı olmaya devam ediyoruz. Bu yazımızda hesabınızın çalınmaması için almanız gereken önlemleri ayrıntılı bir şekilde sizlere anlatıyoruz. Ayrıca hesabınız çalındı ve geri aldıysanız yine bu yazıda hesabınızın tekrar çalınmaması için neler yapmanız gerekiğini detaylı olarak sizlere aktarıyoruz.

Gmail hesabınızın güvenliğini arttırmak için aşağıdakileri dikkatle okuyup yapmanızda fayda vardır:

1- Güçlü bir şifre oluşturun: Tahmin edilebilir şifreler hesabınızı ele geçirmek için en çok kullanılan yöntemlerden birisidir. Bunun için şifre belirlerken içinde hem büyük hem küçük harf olsun, sayı olsun ve özel bir karakter olsun. Özel karakter dediğimiz noktalama işaretleri, @, $ vb. karakterlerdir. Örnek ve güçlü bir şifre: 1nd1rK4yd0l! tabi ki siz bu şifreyi kullanmayın. Kendiniz aklınızda kalacak bir şifre belirleyin. Gmail şifrenizi nasıl değiştireceğinizi anlatan yazımız için Gmail Şifre Değiştirme yazısına tıklayın.

Gmail Güvenlik Ayarları

2- Kurtarma e-postası ve cep telefonu numaranızı Gmail’e tanımlayın: En önemli güvenlik adımlarından birisi de kurtarma e-postası ve cep telefonu numaranızı girmektir. Bunun için https://myaccount.google.com/ adresine giriş yapmalı ve burada sol tarafta yer “Oturum Açma ve Güvenlik” yazısına tıklayın. Açılan sayfada sağ alt köşede yer alan “Hesap kurtarma seçenekleri” kısmından e-posta ve telefon numarası bilgilerinizi girebilirsiniz.

3- Bilgisayar ve cep telefonu güvenliğinizi sağlayın: Bilgisayarınızda güncel bir antivirüs olması önemlidir. Eğer bir antivirüsünüz yok ise sitemizden indirebilir ve kurabilirsiniz. Ücretsiz, 1 yıllık lisanslı gibi para ödemeden kullanabileceğiniz programlar sitemizde mevcuttur. Telefonunuz için antivirüs kurmanıza bence gerek yoktur. Burada sadece dikkatli olup, Google Play dışından “apk” indirmeyin, telefonunuzun ve uygulamalarınızı güncellemeleri geldiğinde indirip kurun. Kısaca hem bilgisayar ve hem mobil cihazlar için işletim sistemi, program ve uygulamaların “güncellemelerini” sürekli takip ederek kurun.

4- Google güvenlik kontrolünü yapın: Google’ın sunduğu hizmetlerden birisidir. https://myaccount.google.com/secureaccount bu adresten Güvenlik Testini başlattığınızda adımları takip etmeniz yeterlidir. İlk adımda kurtarma e-postası ve cep telefonunuzun doğruluğu test edilir. İkinci adımda “Bağlı cihazlarınızı kontrol edin” kısmı gelir. Burada Gmail, Google Play vb. giriş yaptığınız tüm cihazlar listelenir. Cihazın marka modeli, girilen şehir bilgisi gibi detaylı bilgiler sunulur. Bu bilgileri kontrol ederek e-postanızın başka bir cihazdan ve yerden girilip girilmediğini öğrenebilirsiniz. Son adımda ise “Hesap izinlerinizi kontrol edin” ekranı gelir. Burada ise kullanmadığınız uygulama ve programlardan izinlerinizi kaldırarak güvenlik testini tamamlayın.

5- Gmail 2 adımlı doğrulamayı etkinleştirme: Hesabınızın güvenliğini sağlamak için yöntemlerden birisidir. Fakat burada çok dikkatli olmanız gerekli, çünkü 2 adımlı doğrulamayı etkinleştirdiğinizde cep telefonunuza gelen kod olmadan hesabınıza giriş yapamazsınız. Telefonunuz kaybolduğunda, telefon numaranız değiştiğinde 2 adımlı doğrulama yüzünden hesabınıza giriş yapamazsınız. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı detaylı bir şekilde 2 Adımlı Doğrulama Etkinleştirme yazımızda anlatıyoruz. Bu yazıdan faydalanarak işlemleri yapabilirsiniz.

Her zaman her türlü konuda sitemizden yardım isteğinde bulunabilirsiniz, size en kısa sürede en doğru cevaplarla, çözümlerle geri dönüş yapıyoruz.

Buna baktınız mı?

Windows Single Language Nedir – Nasıl Değiştirilir

Windows işletim sistemleri ile ilgili bilinmeyen, anlaşılmayan her konuda sizlere 22 yıldan fazla deneyimim ile …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.