Son yılların en başarılı yazılımcılarından birisi olan Pavel Durov’un (VK sitesinin kurucusu) desteklediği bir sohbet programıdır. Telegram’ın en iyi özelliklerinden birisi hem akıllı telefon, hem de bilgisayar platformlarını desteklemesidir. Öyle ki android, iOS, Windows, Linux vb. birçok platformda kullanılabilmektedir.
Telegram nedir? Çoklu işletim sistemlerini destekleyen güvenliğe önem veren, kullanıcılarının tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan bir sohbet programıdır. Sunucu yapısı tüm dünyaya yayılan bir ağdadır, böylelikle kullanıcılar coğrafi olarak kendilerine en yakın sunucuya giderek daha hızlı iletişim kurarlar. En güvenli sohbet programı olma iddiası ile kullanıcılarına birçok farklı özellik sunmaktadır.
Telegram nasıl kullanılır? Telegram’ı akıllı telefon, tablet ve bilgisayarınızdan kullanabilirsiniz. Kullanımı oldukça kolaydır, şuan için Türkçe dil desteği olmasa da yakın bir zamanda dil desteği de sunacağını düşünmekteyiz. Şuan dünyada milyonlarca kişi tarafından kullanılan programın en büyük özelliği tüm platformlardan mesajlarınıza ulaşma imkanı sunması ve mesaj atma imkanı vermesidir. Siz bilgisayarınızdan mesaj gönderirken arkadaşınız cep telefonundan size cevap verebilir. Bu özelliği ile WhatsApp’dan farklılık göstermektedir. Üstelik WhatsApp’da güvenlik problemleri oldukça yaygınken Telegram bu konuda çok daha katı kurallarla kullanıcılarını korumaktadır.
Telegram Bilgisayar için indir: Programı bilgisayarınıza indirmek için aşağıda bulunan Telegram PC İndir butonuna basarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. 16 MB’lık bu dosyayı indirdikten sonra ileri ileri diyerek kurabilirsiniz.
[zilla_button url=”https://updates.tdesktop.com/tsetup/tsetup.0.9.28.exe” style=”light-blue” size=”medium” type=”square” target=”_blank”] Telegram PC İndir (Windows) [/zilla_button]
Telegram akıllı telefon için indir: Uygulamanın hem android hem de iOS sürümlerine aşağıda bulunan Telegram İndir butonlarından cihazınıza uygun olanına tıklayarak indirebilirsiniz. iOS sürümü hem iPad hem de iPhone için bulunmaktadır.
[zilla_button url=”https://play.google.com/store/apps/details?id=org.telegram.messenger” style=”red” size=”medium” type=”square” target=”_blank”] Telegram İndir (Android) [/zilla_button] [zilla_button url=”https://itunes.apple.com/app/telegram-messenger/id686449807″ style=”grey” size=”medium” type=”square” target=”_blank”] Telegram İndir (iOS) [/zilla_button]
Telegram nasıl kayıt olunur? Programı indirdiğiniz platforma bağlı olarak kayıt işlemini farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Fakat kayıt işlemini birkez yaptıktan sonra her cihazda aynı kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilirsiniz. Telegram’ı hangi platformda kullanmak istiyorsanız yukarıda verilen indirme butonlarından cihazınıza indirin daha sonra programı / uygulamayı açtığınızda sizden kayıt için gerekli bazı bilgiler istenecektir. Bu bilgileri girerek Telegram Kaydol işlemini yapabilirsiniz. Aşağıda bilgisayardan Telegram’a nasıl kayıt olursunuz bunu anlatan ekran resimli yazımızı dikkatlice okuyun, çünkü telefondan Telegram’a kayıt olurken de benzer adımlar vardır.
Bilgisayara Telegram’ı kurduktan sonra iki kez tıklayarak çalıştırın. Açılan pencerede “Start Messaging” yazısına tıklayın.
Açılan pencerede sizden cep telefonu numaranızı isteyecektir. (Burada verilen örnek telefon numarasıdır, kendi telefon numaranızı yazmanız gereklidir). Telefon numarası vermeden kayıt olamazsınız, tıpkı WhatsApp, Viber, Line vb. uygulamalarda olduğu gibi.
3. adımda telefon numaranızın önceden bir Telegram hesabı için kullanıl kullanılmadığı test edilir. Eğer kayıtlı değilse telefon numaranız “sağ alt köşede” yer alan “Click here” yazısına tıklayın. Cep telefonunuza anında message olarak 5 haneli bir kod gelecektir. Bu kodu yazıp “next” yazısına tıklayın.
Formun son adımında sizden isim girmeniz istenir.
Artık programı kullanabilirsiniz. Aynı şekilde akıllı telefon yada tabletinize de yükleme yapabilir ve kullanabilirsiniz.
şifre ne
Uygulama ücretsiz şifre istemez. Fakat hesap açmanız gerekli. Telegram Kaydol işlemini yazı içinde anlatıyoruz.
Telegram daki internet dediği sey ne??