Google Play sertifikalı değil hatası alıyorsanız bunun nedenini ve nasıl çözeceğinizi bu yazıda sizlere detaylı bir şekilde anlatıyoruz. Ekran resimli olarak anlatacağımız sorun ve çözüm ile ilgili soru ve sorunlarınızı yazı altında yer alan yorum kısmından bize iletebilirsiniz.
Google Play Sertifikalı Değil Hatası: Bunun sebebi kullandığınız telefonun üzerinde yüklü olan android yada Google Play sürümünden kaynaklanmaktadır. Özellikle kendi yüklediğiniz android sürümleri, elle yüklenen sürümler veya root işleminden sonra ortaya çıkan bir durumdur. Google sizin güvenliğinizi düşündüğü için böyle bir önlem almaktadır. Çünkü bu yüklenen android sürümleri sonuçta “üzerinde oynanmış” yazılımı değiştirilmiştir sürümlerdir. Bu sürümlerin içeriğinde yer alan kodlarla sizin tüm bilgileriniz çalınabilir, resimlerinize, videolarınıza, mesajlarınıza ve diğer tüm bilgilerinize erişilebilir. Güvenli bir root yazılımı olsa bile, androidden kaynaklı bir açık olduğunda bu root sürümü kendini güncellemediği için yine tüm bilgileriniz başkalarının eline geçebilir. Google Play üzerinden alışveriş yapılabildiği için Google önlem olarak android sürümüne ve Google Play sürümüne bakmakta eğer uygunsuzluk görürse bunu bu şekilde hata mesajı vererek size bildirmektedir. Kısaca bu hatanın nedeni “ödeme güvenliğinizi” sağlamak içindir. Çok az piyasadaki bazı telefon markaları için yani donanım için de böyle bir sorun mevcuttur. Telefonun kendisi ile ilgili bir böyle bir hata verdiyse ilk olarak o telefondan olabildiğince çabuk kurtulmaya çalışın, ikinci olarak sertifikalı yani bilinen marka model telefonlar kullanmaya kendi güvenliğiniz için öncelik verin.
Sertifika hatası aldığınızda Google Play’den uygulama indirmeniz engellenebilir, var olan uygulamalardan alışveriş yapamazsınız. Önceden indirdiğiniz uygulamaları veya oyunları açmada bile sorun yaşayabilirsiniz.
Google Play Sertifikalı Değil Hatası Nasıl Düzeltilir? Bunun için tek çözüm Ayarlar > Sistem > Cihaz Hakkında > Güncellemeleri Manuel İndir tıklayın. Son sürüm android işletim sistemini cihazınıza indirmelisiniz. Güncelleme varsa büyük bir dosya olduğu için wi-fi (kablosuz bağlıyken) bu işlemi gerçekleştirin. Cihazının güncellemeyi indirecek ve kurulum için sizden onay isteyecektir. Kurulum sırasında telefonunuz kapanacak ve tekrar açılacaktır. Açıldıktan sonra Google Play uygulamasının güncellemesini de kontrol edin ve varsa güncellemesini indirin.
Güncellemeleri gerçekleştirdikten sonra Google Play‘e girdiğinizde yukarıda sağ üstte yer alan 3 çizgiye tıklayın buradan Ayarlar kısmına tıklayın ve açılan sayfada en aşağıya inin. Burada “Cihaz Sertifikasyonu” kısmı “sertifikalı” olarak düzelmiş olması gerekmektedir.
Konuyla ilgili soru ve sorunuz olursa yorum kısmından bana iletebilirsiniz. Güvenliğiniz için “root” yapmamaya çalışın, kesinlikle bilmediğiniz android sürümlerini elle yüklemeyin!
Güncellemeleri manuel indir diye bir kısım bulamadım ne yapmam gerek
Benim cihazımda daha önce Netflix Android Auto gibi uygulamları sorunsuz çalışıyordu ama şimdi android Auto bu telefonda çalıştırılamıyor
Google Play Store’de cihaz hakında baktığımda cihaz google play protect serftikalı değildir ibaresi mevcut kaç gündür denemediğim kalmadı google play store de tüm verileri sildim hız bir şeklide yeniden başlattım gsf kodlarının girdim kayıt ettim yine aynı Google play hizmetleri tüm verilerini sildim güncelemeleri kaldırdım fabrika ayarlarına döndüm ne yaptımsa sorun hala devam etmekte dikkatimi çeken neden daha önce böyle bir sorun yokken durduk yerde böyle sorunla karşı karşıya kaldım anlmış değilim. teşekkürler bakalım deva olabilecekmisniz bu sorunuma saygılar.