Bu yazı sizler için oyun rehberleri tarafından hazırlanmıştır. Red Alert World War 2 tutkunları, oyunumuzun en güzel özelliklerinden birisi olan “Dünya Savaşı” sistemini elimden geldiği kadar detaylı şekilde sizlere anlatmaya çalışacağım. Oynamakta olduğumuz sunucunun dünya seviyesi 35. seviyeye ulaştığında dünya savaşı sistemi sunucumuzda aktif hale gelecektir. Sunucunun dünya seviyesini ana ekranın sol üst köşesinde bulunan avatar pencereciğinin yanında görebilirsiniz.
Dünya savaşına katılabilmek için oyun ana ekranının sağ alt kısmında bulunan butona tıklayarak “Dünya Savaşı” ekranına erişebilirsiniz.Dünya savaşına giriş yaptığımızda karşımıza çıkacak ara yüz şu şekilde olacaktır.7
Şimdi yukarıdaki resimde numaralandırdığım alanların tanımlamalarına göz atalım.
1- Dünya haritası genel görünüm: Bu harita bize hangi şehirlerin bağlı bulunduğumuz gücün kontrolünde, hangi şehirlerin düşman güçler tarafından kontrol edilmekte olduğunu ve de hangi şehirlerin NPC kontrolünde olduğunu gösteren haritadır. Bu mini haritanın üzerine tıklayıp istediğimiz bölgeye kolayca ulaşabiliriz.
2- Birlik sayıları: Dünya savaşında yer alan şehirlerdeki aktif birlik sayılarını gösteren bölümdür.
Gri renk (mini haritada renksiz alanlara karşılık gelir) NPC’ler tarafından yönetilen şehirleri ve birlikleri gösterir.
Mavi Renk Müttefikler tarafından yönetilen şehirleri ve bu şehirlerdeki birlik sayısını gösterir.
Kırmızı Renk Sovyetler gücüne bağlı şehirleri ve bu şehirlerdeki birlik sayısını gösterir.
Sarı Renk Mihver gücüne bağlı şehirleri ve bu şehirlerdeki birlik sayısını gösterir.
Hava Durumu: Dünya savasında hava durumu saatlik olarak değişmektedir. İyi hava koşullarında bakım süresi ve bakım maliyeti (MR bazında) azalırken kötü hava koşullarında bakım süresi ve maliyeti artmaktadır.
- Kral Mesajı alanı
3- Kral Mesajı: Bağlı bulunduğunuz gücün Kralı tarafından yazılan, aynı güce bağlı diğer oyuncuların görebileceği mesaj alanıdır. Kral bu alana dünya savası ile ilgili stratejileri yazabilir.
- Kamp Görevleri
4- Kamp Görevleri: Dünya savaşında fazladan itibar kazanabileceğimiz özel görevlerdir. Genellikle bir şehri işgal etme görevidir ve belirli bir zaman diliminde yapılması gerekmektedir. Her gün yalnızca 2 (iki) kez açılmaktadır. Kişisel hedefin yanı sıra bağlı bulunduğunuz güce ait kamp görevi bulunmaktadır. İki görevin de tamamlanması durumunda görevde belirtilen itibar puanları kazanılabilir.
5- Birlik Statü Listesi
Bu alan dünya savaşında aktif olarak kullandığımız birliklerimizi gösteren alandır. Bu alandan Birliklerimizin konuşlanacakları başlangıç noktasını seçmemizi sağlayan “Yeniden Yerleş” tuşu bulunmaktadır. Bu tuşa bastığımızda bağlı bulunduğumuz gücün elindeki şehirlerden birliklerimizin olası bir kayıpta yeniden ortaya çıkacağı şehri seçebiliriz. Bu şehir dünya savaşı başlangıcında bağlı bulunduğumuz gücün başkenti olarak belirlenmiştir.
Bu menüde yer alan bir diğer tuş “Hepsini Taşı” dünya savasında kullanmakta olduğumuz ve savaşa hazır olan tüm birlikleri sevk etmek istediğimiz şehrin üzerine tıklayıp “Hepsini taşı” dediğimizde uygun olan tüm birlikleri seçtiğiniz şehre sevk etmeye yarar.
Menümüzde bulunan bir diğer tuş ise “Görevlendir” tuşudur. Bu tuşun fonksiyonu elimizde bulunan birliklerden hangilerinin dünya savasına katılacağını seçmemize yaramaktadır. Dünya savaşından elde edeceğimiz onur puanları ile savaşa katılabilecek birlik sayımızı arttırabiliriz. Bu konuya rehberimizin ilerleyen kısımlarında detaylı şekilde değineceğiz.
Bu menümüzdeki son tuş “Savaş itemleri” tuşudur. Bu tuş çeşitli şekillerde kazandığımız ya da doğrudan mağazadan aldığımız özel savaş becerilerini savaş sahneleri esnasında kullanabileceğimiz alanı düzenlememiz için karşımıza getirir.
6- Dünya Savaşı ana ekranında yer alan kısa yolların tanımlı olduğu alandır. Bu kısa yollar şu şekilde sıralanmıştır.
Şimdi bu kısa yolların tanımları ve işlevlerine detaylı şekilde değinelim.
Onur Mağazası: Dünya savaşında elde ettiğimiz Onur Puanlarını kullanabileceğimiz mağazadır. İki farklı sekmesi bulunur, bunlar sırası ile Mağaza sekmesi ve Birlik al sekmesidir.
Mağaza sekmesi:
Resmimizde de gördüğümüz gibi kazandığımız onur puanları ile oldukça faydalı eşyalar ve beceriler alabileceğimiz bir mağazadır. Onur puanlarımızın yanı sıra altın karşılığında da bu mağazadan eşya alınabilmektedir. Bu sekmede özellikle değinmek istediğim “amblem” malzemesi bulunuyor. Bu eşya oldukça değerli bir eşyadır. Nedeni ise birlik al sekmesinde yer alan birlikleri bu amblemler sayesinde alıp geliştiriyor olmamızdır. Bunun dışında yer alan beceri eşyaları da “mor” renk sınıfına sahip becerilerdir ve savaş sahnelerinde bize çok büyük avantaj sağlayacaktır. Beceri ve amblem haricinde, bu sekmede itibar ve general seviyesi yükselten eşyalarda alabiliyoruz. Ekranın sol tarafında yer alan özel bölümü ise oldukça nadir becerileri cüzi miktar altın karşılığında bizlere sunmaktadır. Günlük yalnızca iki eşya ile sınırlıdır ve alındıktan sonra yenilenemezler. Özel bölümde becerilerin yanı sıra birkaç altın karşılığında amblem de alma şansımız bulunuyor.
Birlik al sekmesi: Bu sekme adından da anlaşılacağı gibi onur puanlarımızla alabileceğimiz özel birliklerin bulunduğu alandır. Bu birlikler gerçekten oldukça güçlü savunma ve saldırı derecelerine sahip birliklerdir. İlk seviyeleri bile elimize bulunan mevcut birliklere kıyasla oldukça güçlüdürler.
Onur mağazasının birlik al kısmında üç ayrı tipte birlik bulunmaktadır. Bunlar sırası ile “Piyade”, “Topçu” ve “Zırhlı” birliklerdir. İhtiyacınız doğrultusunda bu birliklerden birisini seçebilirsiniz. İlgili birliğin birinci kademesinin üzerine geldiğinizde birlik özelliklerini görüntüleyebilirsiniz. Bu birliklerden birisine sahip olabilmek için elimizde yeteri kadar amblem bulunması gerekmekte ve dünya savaşı savaş seviyemizin en az 7. (yedinci) seviyede olması gerekiyor. Son olarak birliğin ücretini karşılayacak kadar onur puanımız da var ise onur mağazasından birlik alabilmemize engel hiçbir durum bulunmuyor. Örnek olarak 1. Kademe “Piyade” birliğini onur mağazasından alabilmemiz için: 20 adet müttefik amblemi, 10 adet SSCB amblemi ve 10 adet mihver amblemine ihtiyacımız var. Amblemlerin yanı sıra 510 onur puanı kullanıp, Onur mağazasında yer alan “Piyade” birimini alıp kendi birliklerimizin arasına ekleyebiliriz. Bu birlikler oyun mağazasında yer alan yıldızlı birlikleri aratmayacak birliklerdir ve savaş stratejimizde çok büyük öneme sahip olacaklardır.
Bu kısımda değinmek istediğim son bir konu daha bulunuyor. Almış olduğumuz birlikler 1. kademe olarak alınabilmektedir. Yine aynı şekilde gerekli sayıda amblem, savaş seviyesi ve onur puanı ile bu birliklerin seviyesini yükseltebiliyoruz. Seviye atlayan birliğin tüm özellikleri katlanarak artacaktır. Örnek resimde 1. Kademe piyade ve 2. Kademe piyade karşılaştırmasını bulabilirsiniz.
Birliklerin kademeleri 5. Seviyeye kadar ilerlemektedir. Kademesi yükseltilen birliğin özellikleri de yükselecek ve savaş gücünüze muazzam ölçüde katkı sağlayacaktır. Birlik kademesi geliştirilirken unutulmaması gereken bir başka husus dünya savaşı seviyemizdir. 1. Kademe birlik almak için 7. Seviye savaş leveli istenirken bu birliği 2. Kademeye yükseltmek için istenilen savaş leveli ise 12 olacaktır. Onur puanlarınızı biriktirerek, savaş levelinizi kısa sürede yükseltmeniz bu birliklerin kademelerini arttırma konusunda ileride sıkıntı yaşamamanızı sağlayacaktır.
Ödüller Sekmesi:
Dünya savaşında üç adet kaynak üssü bölgesi bulunmaktadır. Bunlar “Petrol işleme merkezi”, “Ticaret merkezi” ve “Askeri merkez”dir. Bu kaynak bölgelerine sahip olunması durumunda kaynak üssünü himaye eden güce bağlı tüm oyuncular fazladan bonus özellikler almaktadır. Kaynak üslerini elinizde tutmak bu nedenle oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra Ödüller sekmesinde yer alan hediye tuşunu tıkladığınızda (bu tuşu tıklayabilmek için her gün dünya savaşında aktif olarak rol almanız gerekmekte, 50 onur puanı kazanmalısınız.) posta kutunuza dünya savaşından kazandığınız günlük ödülleri içeren posta alacaksınız. Postanıza tıklayıp bu ödülleri almayı unutmayın. Ödülleri alabilmek için deponuzda yeterli alan olmalıdır. Deponuza gelen sandıkları çift tıklama ile açabilirsiniz.
Haberler Sekmesi:
Bu sekme dünya savaşında ki tüm olayları listeleyen ekranımızdır. Üç ayrı sekmeden oluşmaktadır: “TÜMÜ” , “AHQ” ve “Kill”. Bu sekmeleri yakından inceleyelim.
Tümü: Dünya savaşı esnasında meydana gelen şehir saldırı ve savunmalarını listeleyen genel savaş olaylarının tam listesine ulaşabileceğimiz ekrandır.
AHQ: Güçlerin oyun başladığı zamandan bu yana işgal ettikleri bayrak şehri sayısını gösterir.
Kill: Hangi oyuncunun kaç düşman birliği yok ettiğini gösteren sıralamalı listedir.
Bu listeler dinamik listelerdir ve anlık olarak güncellenmektedirler.
Durumum sekmesi:
Bu sekme üzerinde dünya savaşı günlük durumumuzu takip edebiliriz. Sol üstte yer alan onur mağazası tuşu bizi doğrudan onur mağazasına götürmektedir. Günlük kalan yazılı kısımda yer alan rakam sıfırlanmadığı sürece girdiğimiz savaşlardan ve savunmalardan onur puanı kazanmaya devam edebiliriz. Buradaki rakam sıfır ise ( resimdeki örnekteki gibi ) yine saldırı ve savunmalara katılabiliriz fakat onur puanı kazanamayız. Unvan bölümü ise üç ayrı unvandan oluşmaktadır ve kolezyumdan gelen unvanlar bu alanda geçerli olacaktır. Bu unvanlar; Kral, Kurmaylar (Bakanlar) ve Asker olarak sınıflanmıştır. İki unvan Kral ve Kurmayların fazladan sağladığı özellikleri bulunmaktadır. Kral ile aynı takımda bir şehre saldırdığımızda %20 atak, defans ve yaşam; Kurmaylar rütbesi sahibi bir oyuncu ile aynı takımdayken de %10 atak, defans ve yaşam özelliği birliklerimize eklenmektedir. Kral ve bakan olan oyuncular aynı takımda toplandığı zaman alınabilecek maksimum ek özellik bonusu %40 olacaktır. (Bir Kral iki bakan katılımı ile).
Yardım merkezi tuşunun fonksiyonu dünya savaşının temel özelliklerini anlatan bir yardım penceresini açar buradan da merak ettiğiniz konulara bakıp gerekli yardımı alabilirsiniz.
Yeniden yerleştir tuşunun işlevi birliklerimizin yok edilmesi durumunda hangi şehirden yeniden savaşa dahil olacağını belirlememizi sağlamaktadır. Bu tuşa bastıktan sonra himayemizde bulunan şehirlerden seçilebilecek olanlar kırmızı ok ile otomatikman işaretlenecektir. Bu şehrin üzerine tıklandığında birliklerimiz buraya konuşlanmış olacaktır.
Savaş level tuşu ise dünya savasındaki anlık seviyemizi göstermektedir. Ve kazandığımız onur puanları ile savaş seviyemizi yükseltebilmekteyiz. Dünya savaşında yer alan kısa yol tuşları ve fonksiyonları kısaca bu şekilde.
Şimdi sırada bir şehre nasıl ve hangi şartlar altında saldırabileceğimize bakalım.
Himayemiz altında bulunan bir şehirde hangi güce mensupsak o gücün simgesi çıkmaktadır. Örnek vermek gerekirsek,
SSCB Hakimiyetindeki bir şehir:
Müttefik Hakimiyetindeki bir şehir:
Mihver Hakimiyetindeki bir şehir:
Görüldüğü gibi hangi güç şehri kontrol ediyorsa o gücün logosu ilgili şehrin üzerinde gözükür. Bunların dışında NPC hakimiyetinde olan şehirler beyaz renkte ve logosuz şehirlerdir. Dünya savaşı başladığı anda başkentlerimiz dışında yer alan tüm şehirler NPC himayesinde tarafsız şehirler olacaktır.
NPC Hakimiyetindeki tarafsız şehir:
Bir şehri (düşman himayesindeki ya da NPC himayesindeki) kuşatabilmemiz için ilgili şehrin üzerine tıklayabiliyor ve birliklerimizin sevkinde bir engel bulunmuyor olması gerekir. Bunu da şu örnek ile açıklamaya çalışayım.
A şehri sizin himayenizde olan bir şehir ve birlikleriniz bu şehirde. B şehri ise düşman güç tarafından himaye edilmiş bir şehir olsun. A şehrinden B şehri üzerine tıkladığınızda fare imlecimiz çapraz kılıç şeklini alır. (Uygun saldırı şartları var ise )
Ekteki şekli alan şehre saldırabiliriz. Kılıç simgesinin üzerine tıklandığında bulunduğumuz yerden seçtiğimiz şehre doğru birlik hareketimiz başlayacaktır ve sağ taraftaki birliklerin listelendiği alanda bir geri sayım başlayacaktır. Bu geri sayım birliklerin saldırmak için seçtiğimiz şehre ne kadar süre sonra varacağının bilgisidir. Bu süre zarfında bu iki istikamet arasında başka bir şehir bulunuyorsa bu şehrinde bizim gücümüz tarafından himaye edilmesi gerekmekte aksi takdirde saldırmaya çalışacağımız şehrin üzerine geldiğimizde imlecimiz çarpı işaretine dönecektir. Bu işaretin anlamı seçtiğimiz şehre saldırı yapamayız anlamına gelir. Geri sayım süresince hedef şehrin arasındaki şehirlerden birisi başka bir güç tarafından himaye edilirse bizim birliklerimizin ilerleyişi duracaktır. Öncelikle himaye edilen şehri tekrar ele geçirmek zorunda kalacağımız anlamını taşır.
Dünya savaşında bu bahsettiğim kuralın istisnası tek bir madde bulunuyor; kıtaları birbirine bağlayan uçak yolları. Bu uçak yollarının uçlarının ulaştığı şehirlerden birini himayeniz altına almışsanız, diğer ucunda yer alan şehir düşman egemenliğinde ise doğrudan saldırı yapmanız mümkün olacaktır. Dünya savaşı haritasında uçak yolları şu simge ile gösterilmektedir.
Saldırı altındaki bir şehrin haritada ki görüntüsü:
görüldüğü gibi şehrin alt kısmında yangın efekti gözükmektedir.
Birlikleriniz düşman egemenliğindeki ya da NPC egemenliğinde ki bir şehre vardıklarında şehir kuşatması başlatılır. Ve bir geri sayım başlatılır. Bu geri sayımın amacı rakibinize o şehre birlik göndermesi için tanınan süredir. Bu süre sıfırlandığında savaş başlamış olur ve iki tarafın birliklerinden üstün olan tarafın zafer kazanması ile sonuçlanır. Saldırdığınız şehir savunma yapamaz ise saldırdığınız şehrin kontrolü bağlı bulunduğunuz güce geçer. Rakip savunması başarılı olursa saldırdığınız şehir belirli bir süre boyunca koruma kazanır ve size bağlı birlikleriniz (paralı askerler hariç) yerleşim yaptığınız bölgede yeniden ortaya çıkarlar fakat birliklerinize bakım yapılması gerekmekte olduğu için belirli bir süre yerleşim yaptığınız şehirden hareket edemez durumda kalırsınız. Başarılı savunma yapmış ve koruma altına alınmış şehir kalkan simgesi kazanır ve kalkan simgesi kaybolana kadar bir daha saldırı yapılamaz duruma geçer.
Kalkan simgesi almış bir şehir:
Bayrak (AHQ) sistemi: Her gücün kralı tarafından yeri değiştirebilen Bayrak şehri kendisinde ve etrafında yol ile bağlı olduğu diğer şehirlerde bulunan birliklere büyük bir atak, defans ve sitamina (can) bonusu sağlar.
SSCB:
Müttefik:
Mihver:
Gücün kralı AHQ’yu uygun gördüğü güç tarafından işgal edilmiş bir şehre taşıyabilir. Bu şehir bonus kaynak veren bir şehir olabileceği gibi, bir diğer güç ile arada bulunan şehre savunma amaçlı da konulabilir. AHQ yani bayrağın olduğu şehir ve komşu şehirlerdeki tüm birliklere ve NPC’lere dünya seviyesine bağlı olarak ATK, DEF ve STA verilir. Örnek: Dünya seviyesi 63 iken AHQ ana şehrinde tüm birliklere 43630 ATK, 16160 DEF, ve 75980 STA verilir, AHQ komşu şehrinde ise 21810 ATK, 8080 DEF ve 37990 STA bonus verilir.
AHQ şehrini ele geçirmek için saldıran gücün oldukça fazla sayıda askerle birden fazla saldırı yapması gerekebilir. AHQ kaybetmemek için ise şehirde paralı asker ve oyuncu birlikleri sayısını olabildiğince fazla sayıda tutmak gerekir.
AHQ şehri ele geçirildiğinde bayrak indirilmiş olur, ele geçiren güçteki oyuncuların sevkiyat hızları artar. Bayrağı kaybeden gücün kralının ertesi gün 50 olan vergi toplama hakkı “0” sıfır olur, bakanların ise vergi toplama hakkı “20”’ye düşer.
Güce ait AHQ şehrinde savaşan güç oyuncuları yaptıkları her savaştan %50 daha fazla onur kazanırlar.
Dünya Seviyesi: Seviye sıralamasında ilk 20’ye giren oyuncuların KM seviyelerinin ortalamasıdır. Ana ekranda MR kaynak miktarı yazan (sol üst köşe) yerin altında “Dünya”nın yazında yazan sayıdır.
Başkent: Oyunda her güce ait bir başkent vardır ve oyunda saldırılamayan tek şehir budur. Her oyuncu 35 seviyeye ulaştığında birlikleri otomatik olarak bu şehre yerleşir ve dünya savaşına başlayabilir.
Şehir İsimlendirme:
Dünya savaşında yer alan şehirlerin isimleri her gün şehir gelişimine en fazla katkı sağlan oyuncu tarafından değiştirilebilmektedir. Katkılar her gün gece yarısı sıfırlanır. Ve yeniden katkısı en fazla olan oyuncu 24 saatlik süre içinde belirlenir. Şehir gelişimine katkı yapmak için dünya savaşından kazandığımız sandıklarda rasgele çıkan “Takviye İtem” eşyası kullanılır.
Takviye itemi simgesi şöyledir:
Elimizde bulunan takviye itemleri bir şehrin gelişmesinde kullanmak için, o şehrin himayemiz altında bulunması gerekmekte. İlgili şehrin üzerine tıklayıp “Şehir Yükseltme” tuşuna basıyoruz.
Açılan pencerede; “Takviye Et” tuşuna basarsak elimizde bulunan takviye itemlerinden bir tanesini harcayıp şehir gelişimine katkıda bulunuyoruz. Elimizde takviye itemi olmaması durumunda üç altın karşılığında da şehir takviyesini gerçekleştirebiliriz.
Günlük takviye sıralamasında 1. sırada yer almışsak yine takviye ekranının sağ üst köşesinde şehrin adını değiştirebileceğimiz bir alan ortaya çıkıyor. (Birinci olan oyuncu 24 saat içerisinde sadece tek bir şehir ismi değiştirebilir) Eğer yeteri kadar takviye yapılır ve şehir seviye atlarsa o şehre sistem tarafından otomatik olarak bize bağlı olan NPC birlikleri yerleşecek ve şehri düşman tehditlerine karşı savunacaklardır. Şehir seviyelerinin yükseltilmesi bu nedenle stratejik önem taşımaktadır. Bir şehrin maksimum seviyesi sunucumuzdaki dünya seviyesini geçemez. Savaşmakta olan şehir takviye edilemez.
Paralı Asker Sistemi:
Dünya Savaşında bir şehre saldırı başlattığınızda ya da şehrinize yapılan saldırıları püskürtmek için ilgili şehirde paralı asker konuşlandırabilirsiniz. Paralı askerler dünya savası seviyenize göre çeşitlilik göstermektedir. Dünya savaşı seviyeniz ne kadar yüksekse şehirde konuşlandırabileceğiniz paralı asker birlik sayısı ve çeşitliliği aratacaktır. Her oyuncu saldırı ya da savunma yapacağı şehirde paralı asker konuşlandırabilir. Bir şehirde paralı asker konuşlandırabilmek için iki şarttan birisi olmak zorundadır.
- Şart: Bağlı bulunduğunuz güç düşman ya da NPC kontrolündeki bir şehre saldırıyorsa ve savaş başlaması için geri sayım sürüyorsa, kendi birliklerinizden herhangi biri bu şehre saldırmıyor dahi olsa, paralı asker konuşlandırabiliriz.
- Şart: Bağlı bulunduğunuz güce ait bir şehir kuşatma altındaysa ve savaş başlaması için geri sayım sürerken, kendi birliklerinizden herhangi biri bu şehri savunmuyor dahi olsa, paralı asker konuşlandırabiliriz.
Şehirlerden birisine yerleştireceğiniz paralı asker yok edilene kadar görevini yapmaya devam eder. Kiralanacak olan her paralı asker birimi size onur puanı kazandıracaktır. Kazanılacak onur puanı kiralanacak olan paralı asker biriminin hemen yanında yazmaktadır. Her paralı askerin bir geri sayım süresi bulunmaktadır. Geri sayım süresinin limiti savaş seviyenize göre artış gösterecektir. Her oyuncu savaş seviyesine göre limitleri dahilinde geri sayım süresini aşmadan paralı asker birimi kiralayabilir. Paralı asker birimlerinin güç oranları birliğin resminin yanında bulunan Roma rakamları ve yıldız simgeleri ile gösterilmektedir. Birliklerin güç oranlarına göre yeniden kiralanabilmesi için geri sayım süreleri belirlenmiş olup güçlü birliklerin geri sayım süreleri güçsüz birliklere göre oldukça fazladır. Buna ek olarak ilgili birlikleri işe alabilmemiz için gerekli savaş seviyemizde ilgili birliğin yanında yazmaktadır.
Bazı birlikler özel koşullar yerine getirildikten sonra aktif olabilir. Bu koşullar da birliklerin resimlerinin bulunduğu alanda yazmaktadır. Örnek vermek gerekirse S.U. Airship birimini kiralayabilmemiz için sadece savaş seviyemizin istenilen oranda olması yeterli değildir. Berlin şehrinin bağlı bulunduğumuz güç tarafından işgal edilmiş olması gerekmektedir. Bu yeterlilik bir kez yerine getirilirse bu birliğin kiralama seçeneği aktif olacaktır. Son olarak paralı asker birliklerinde yer alan iki birim sadece Krallar ve Bakanlar tarafından kiralanabilir. Bu iki birlik oldukça işlevsel ve güçlü birliklerdir.
Alınabilecek paralı askerler listesi şu şekildedir.
Listede yer alan tüm birliklerden geri sayım süresini de göz önünde bulunarak birlik seçmelisiniz. Çok güçlü bir birlik kiralayıp 9 saat bekleme süresi ile karşı karşıya kalmak mı yoksa daha zayıf birden fazla birlik seçip düşmana karşı sayıca üstünlük sağlamak mı? Bu strateji tamamen size kalmış. Bekleme süresinin altın karşılığında sıfırlanabildiğini de unutmayalım.
Bir şehre konuşlanacak birliğin seviyesini o şehrin seviyesi belirler. Örnek olarak 45 seviye bir şehre paralı asker kiralayacaksak kiralanacak birimin seviyesi otomatikman 45 olarak gelecektir.
Aklımdaki konular bu kadardı. Umarım bu çalışmam sizlere fikir vermiştir. Hepinize dünya savasında bol şanslar diliyorum. Soru ve sorunlarınız için aşağıda bulunan yorum forumlarından bize ulaşabilirsiniz.
Yazının videolu sesli anlatım hali aşağıdadır.
https://youtu.be/1kIAukw5dPY