Sponsor Reklam
Anasayfa / Yardım / Google Hesabınızdan Kayıtlı Şifrelerinizi Görme

Google Hesabınızdan Kayıtlı Şifrelerinizi Görme

Bilgisayarınızda yada cep telefonunuzda Chrome kullanıyorsanız ve Gmail hesabınızla Chrome’da oturum açtıysanız şifrelerinizi Google hesabınızda kayıtlı tutabilirsiniz. Bunun anlamı bilgisayarınız yada cep telefonunuz bozulsa, kaybolsa bile kullanıcı adlarınız ve şifreleriniz Google hesabınızda kalır. Böylelikle yeni bir bilgisayarda Chrome kurup hesabınızla giriş yaptığınızda şifreleriniz otomatik olarak yine sitelere girişlerde karşınıza gelecektir.

Sponsor Reklam

Burada anlatılan Google hesabınızdan şifreleri nasıl görebileceğinizdir. Bir başka yöntem olan direk Chrome üzerinden kayıtlı şifrelerinizi görmek için Chrome’da Kayıtlı Şifreleri Bulma yazımızdan faydalanabilirsiniz. İşleme başlamak için ise aşağıda yer alan Google Hesap Yönetimi butonuna tıklayın.

Google Hesap Yönetimi

Açılan sayfada Gmail eposta adresinizi ve şifrenizi yazarak siteme giriş yapın. Giriş yaptığınızda aşağıdaki gibi Google Hesabı ekranı gelecektir. Burada ilk sütunda yer alan “Oturum açma ve Güvenlik” yazısına tıklayın.

Sponsor Reklam
Google Hesabını Yönetme

Açılan sayfada sağ tarafta “Hesaba erişimi olan uygulamalar” altında “Kayıtlı Şifreler” kısmı bulunmaktadır. Aşağıdaki gibi bir ekran görüntüsü ile karşılaşırsınız. Burada “Şifreleri Yönetin” yazısına tıklayın. Sizden tekrar “hesabınıza ait” şifreyi yani Gmail şifrenizi isteyecektir. Bu bir güvenlik önlemidir.

Google Hesabında Şifreleri Görme

Açılan sayfada şifrelerin kayıtlı olduğu tüm web siteleri liste şeklinde gelir. Üstelik kullanıcı adı, sitenin adresi ve şifresi tüm bilgiler yer alır. Şifre kısmı “gizli” olarak karşınıza çıkar. Hangi siteye ait şifreyi görmek isterseniz yanındaki “göz” işaretine tıklamanız yeterlidir. Şifreye bu şekilde ulaşabilirsiniz.

Google Hesabı Şifreleri Yönetme

Gördüğünüz gibi Google hesabınızdan tüm diğer şifrelere ulaşılabilir. Bu nedenle Gmail hesabınızın şifresini kimseye vermeyin, güçlü bir şifre seçin. Ayrıca burada kayıtlı şifrelerde önemli – kişisel gördüklerinizi “çöp” işaretine tıklayarak hesabınızda da silebileceğinizi unutmayın. Bir yandan kolaylık sağlayan bu özellik bir yandan da tehlike içermektedir. Bu nedenle bu özelliği kullanırken ekstra dikkatli olmanızı öneririm.

Facebook Yorumları

yorumlar

Buna baktınız mı?

Google Hesabına Bağlı Uygulamalar Nasıl Kaldırılır

Google Play hesabıyla yada Google Plus hesabıyla, hatta bazen direk Google hesabınızla sitelere, oyunlara,uygulamalara izinler …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.